A. Z hlediska ostrosti – kvality vytištěného obrázku
Jestliže bychom měli sestavit pořadí podle ostrosti obrázku, pak by bylo pořadí následující:
1) Fondánový list
2) Jedlý papír Klasik.
B. Rozdíly ve způsobu aplikace na dort
Nejprve naneste na rubovou stranu obrázku lžičku decorgelu a nožem ho rozetřete. Pak přiložte jedlé foto na dort a potřete ho decorgelem z vrchní strany. Vytvoření tenké vrstvy decorgelem docílíte alespoň částečnou impregnaci proti vodě. Fotografie nesmí v žádném případě přijít do styku s vodou. Proto dbejte na to, abyste například ovoce neumisťovali přímo na fotografii.
V případě, že připravujete kruhový dort, bude nutné nejprve vytištěný obrázek vystřihnout (potištěný fondánový list lze snadno stříhat). Vystřižení požadovaného tvaru doporučujeme provádět ještě před odstraněním folie, protože fondánový list lépe drží tvar a nekroutí se.
Pak odstraňte průhlednou fólii pod cukrovou vrstvou. V případě, že odstranění folie je obtížné, vložte fondánový list na několik sekund (max.30) do mrazničky.
Tvarování - modelování provádíme po zahřátí nad 25°C
SUCHÝ POVRCH DORTU: Pokud je povrch dortu suchý, poprašte jej mírně vodou rozprašovačem (nebo namočenou houbičkou) a poté umístěte potištěný list.
KRÉMOVÝ POVRCH: U krémových povrchů vlhčení neprovádíme, fondánový list prostě jenom přiložíme.
ČOKOLÁDOVÝ POVRCH: Obrázek vytištěný na fondánovém listu přikládáme ještě před ztuhnutím čokolády a to v momentě, kdy je čokoláda ještě lepkavá na dotyk.
ŠLEHAČKOVÝ POVRCH: Pokládání jedlé fotografie se nedoporučuje. Fondánový list se rozpustí.
C. Z hlediska tloušťky materiálu
D. Podle chuti
Pokud bychom seřadili jednotlivé materiály podle nejlepší vůně a chuti, bylo by pořadí následující: